LIFESTYLE
1

Варикоз: застосування малоінвазивних методик лікування

15.09.2021
Варикоз: застосування малоінвазивних методик лікування

Для варикозної хвороби характерне ураження судин нижніх кінцівок. З розвитком захворювання з'являється набряклість та біль, судинні зірочки та сіточка, нічні судоми, розширені вени та інші характерні ознаки.

Своєчасне звернення до флеболога дозволить на ранній стадії визначити варикоз та успішно пройти лікування. Для цього використовуються інноваційні малоінвазивні методики, які проводяться в амбулаторних умовах.

Які малоінвазивні методики застосовують для лікування варикозу?

Малоінвазивна операція на варикозне розширення вен дозволяє швидше відновитися та повернутися до повноцінного життя. У порівнянні з відкритим хірургічним втручанням вона має ряд переваг.

Для ефективного лікування варикозу застосовують на практиці такі сучасні способи, як мініфлебектомія, ендовазальна лазерна коагуляція, склеротерапія та ін. При мініфлебектомії через невеликі проколи на шкірі видаляються варикозні вени та вузли з мінімальною травматичністю для пацієнта.

Перед процедурою необхідно пройти комплексне діагностичне обстеження та здати аналізи. Пацієнтам похилого віку потрібна консультація терапевта та проходження ЕКГ для оцінки стану серцевої та судинної систем.

Ендовенозна лазерна коагуляція проводиться з використанням інноваційного лазерного обладнання. Внутрішні стінки судин склеюються за рахунок впливу високої температури променя лазера.

Виконується розмітка уражених вен та місцеве знеболення. В період реабілітації необхідно дотримуватися лікарських рекомендацій та носити компресійні панчохи. Це допоможе виключити розвиток ускладнень та швидше відновитися.

Склеротерапія призначається для ефективного лікування варикозу, гемангіоми, судинних мальформацій та ін. Вона буває класичною та пінною, полягає у введенні звичайного склерозанту або у вигляді піни відповідно.

При діагнозі варикоз лікування призначає досвідчений судинний хірург після огляду пацієнта, за результатами діагностики та аналізів. Він підбере індивідуальну схему, враховуючи вік пацієнта, стан його здоров'я, стадію розвитку захворювання та інші фактори.

Головні переваги малоінвазивних методик

До основних переваг застосування малоінвазивних методик лікування варикозної хвороби відноситься наступне:

  • гарантія безпеки;

  • безболісність;

  • мінімальний період відновлення;

  • амбулаторне проведення процедури;

  • косметичний ефект;

  • місцеве знеболення;

  • доведена ефективність.

При появі перших ознак слід проконсультуватися з професійним лікарем-флебологом. Він поставить точний діагноз та визначить причину розвитку захворювання.

До них відноситься спадкова схильність, зайва вага, сидяча робота, постійні фізичні навантаження, професійні чинники та ін. Рання діагностика стане запорукою успішного лікування та дозволить уникнути ризику ускладнень.